Vill du vara med i projektet med din klass?

tempImageForSave

Har du en skolklass inom Stockholms län och vill vara med i projektet Bergmans Kinematograf?

Vi har under maj månad möjlighet att komma ut till två stycken skolklasser för att animera film på temat Bergmans Dämoner. Workshoparna finansieras av Stockholms Läns Landsting och är därför kostnadsfria för er på skolan, däremot måste ni investera er tid i lite förberedelser och en heldag för animation och redigering.

Vill ni veta mer och göra en intresseanmälan, kontakta då Hanna på hanna@denpedagogiskadesignbyran.se

Först till kvarn! 🙂

Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år den fjärde juli i år.  
Ingmar upptäckte den rörliga bilden som mycket ung, han fick en kinematograf i julklapp när han var ca 7 år (en slags projektor kan man säga) och där väcktes hans brinnande intresse för den rörliga bilden. Film är ett språk som talas i hela världen. En unik kombination av ord, bilder, rörelse och ljud med fantastiska möjligheter till kommunikation. Barn ska ha rätt att få uttrycka sina tankar och känslor på många olika sätt, där tycker vi filmen spelar en stor roll och av den anledning genomför vi projekt Bergmans Kinematograf. För att barn ska få skapa sina egna filmer och bli en del i firandet av Ingmars minne. 
 
Projektet är finansierat av Ingmar Bergmans stiftelse, Svenska Filminstitutet och Stockholms läns landsting. Därför kan vi erbjuda er en gratis workshop i animation. 
Upplägget går alltid att anpassa efter er men ett förslag som vi vet fungerar är följande: 
1. Vi kommer ut till klassen och berättar mer om film, Ingmar och projektets tema, Demoner! 🙂 Samt berättar hur man gör manus, bakgrunder och karaktärer. Detta är ett 1h långt pass. 
2. Ni skapar efter det på egen hand manus, bakgrunder och karaktärer till filmerna. Barnen arbetar i grupper om 4-5 stycken. 
3. När ni är hyfsat klara med detta arbete kommer vi tillbaka, då är vi med klassen en hel dag och hjälper till att animera och redigera filmerna. 
4. Ni kommer få filmerna efter dagens slut. Filmerna kommer också finnas på projektets hemsida www.bergmanskinematograf.com
Vi har all tekniskt utrustning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: